portada

El Centre de Fauna dels Aiguamolls de l'Empordà es va crear l'any 1984 i actualment es troba ubicat al Parc Natural dels Aiguamolls al municipi de Castelló d'Empúries, a l'Alt Empordà. És un centre especialitzat en la recuperació de fauna salvatge.
Pertany als Centres de Fauna Salvatge de la Generalitat de Catalunya del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM)
Actualment segueix un model de gestió mixt entre DAAM, IAEDEN-SALVEM L'EMPORDÀ i DIPUTACIÓ DE GIRONA.
Més informació a: IAEDEN 972 67 05 31 iaeden@iaeden.cat

dilluns, 11 de novembre del 2013

Arriben per primera vegada dos lirons grisos.



Centre de Fauna del Parc Natural dels Aiguamolls.
Divendres, 4 d'octubre del 2013

Aquest mes de setembre vam tenir la sorpresa de rebre dos lirons grisos. Una família de Les Planes d'Hostoles els van trobar i els van portar fins el Parc.
Estem molt contents perquè estan molt bé de salut i cada dia es fan més grans i ja mengen de tot.

És la primera vegada que arriba aquesta espècie al Centre de Fauna i això és tot un repte per nosaltres. Estem programant la seva hivernació i el seu alliberament amb l'ajuda d'experts. Per això passaran tot l'hivern amb nosaltres.

El liró gris (Glis glis) és un petit rosegador, l'única espècie del gènere Glis. És una espècie nativa a tot Europa, excepte Gran Bretanya. És relativament freqüent a Catalunya, tot i que no es disposa d'estudis recents ni de dades actualitzades. Viu entre els 50 i 2000 metres d'alçada, principalment als boscos caducifolis, on s'alimenta d'aglans i fages.

PER MANTENIR OBERT EL CENTRE DE FAUNA NECESSITEM DEL TEU SUPORT. Fes un donatiu a www.iaeden.cat



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada